29 września 2015

Babeczki cynamonowe z kropelkami czekolady


Babeczki cynamonowe są pyszne i chrupiące, a w połączeniu z czekoladą są chyba jednymi z najlepszych babeczkowych wariacji pod względem smaku

Składniki: 1 jajko, 2 szklanki mąki pszennej, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 0,5 szklanki cukru, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia , ¾ szklanki mleka, 1/3 szklanki oleju, szczypta soli,

2 łyżeczki cynamonu, szczypta zmielonych goździków, wanilia/cukier wanilinowy, kropelki czekoladowe, *Goździki i wanilie można zastąpić przyprawą do kaw i deserów z cynamonem.

Przygotować zgodnie z podanym wcześniej przepisem (dostępnym tutaj) łącząc przyprawy z suchymi składnikami. Po przelaniu ciasta do foremek obsypać je kropelkami z czekolady. Piec w 180 stopniach ok 25 minut.

1 komentarz: